Presidentti Niinistö vierailee Puumalassa tiistaina

22.6.2016
Presidentti Sauli Niinistö vierailee 400-vuotisjuhlavuottaan viettävässä Puumalassa ensi tiistaina 28. kesäkuuta. Yleisöä presidentti tapaa satamatorilla kello 14 ja paikalle toivotaan runsaasti yleisöä.
Presidentin kanslian tiedotteen mukaan presidentti tapaa aluksi paikallisia yrittäjiä ja kunnan edustajia. Keskusteluiden jälkeen ohjelmassa on tutustuminen Pidä Saaristo Siistinä ry:n toimintaan ja Saimaannorpan suojeluun m/s Roope-Saimaa -aluksella.

Prseidentti puhuu kello 14 alkaen Puumalan satamatorilla ja tapaa paikallisia asukkaita ja kesävieraita.
-Toivon, että mahdollisimman moni tulisi paikalle, sanoo kunnanjohtaja Matias Hilden.
-Tämä vierailu on suuri kunnia Puumalalle. Tosi hieno juttu, niinpä olisi tärkeää, että satama täyttyisi ihmisistä, sanoo Hilden.

400-vuotisjuhlavuoden toimikunnan puheenjohtaja Helena Castrén kertoo, että jo muutama vuosi sitten, kun juhlavuotta ryhdyttiin suunnittelemaan, tuli ajatus kutsua maan korkeinta johtoa Puumalaan.
-Kyllähän me olemme todella iloisia ja ylpeitä, että presidentti on vastannut myöntävästi kutsuun, iloitsee rovasti Castrén.
Rovasti näkee presidentin vierailun aluepoliittisena kannanottona.
-On hyvin myönteinen kannanotto, että hän tulee näin pieneen pitäjään. Koen, että tasavallan presidentti arvostaa sitä, että maaseudulla on elämää ja täällä halutaan elää ja asua. Nämä ovat arvokkaita asioita meille, sanoo Helena Castrén.

Sattumaa vai ei, mutta vierailupäivälle on Puumalan historiassa tapahtuma Kustaa III:n sodasta vuodelta 1788. Venäläissotilaat eksyivät Puumalan Vuolteensalmessa rajan väärälle puolelle ja kesäkuun 28. päivänä siinä käytiin pieni kahakka, jossa ammuttiin. Sitä kutsutaan Puumala-kahakaksi.
-Kun meillä on tällainen historiallinen menneisyys, rohkaistuttiin kutsumaan tasavallan presidentti, kertoo Castrén.

Puumalasta Niinistö jatkaa Imatralle, jossa hän tapaa kaupunkilaisia aamuyhdeksästä kävelykatu Koskenpartaalla. Lisäksi hän tutustuu Ukonniemen matkailualueeseen ja urheilukeskittymään.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*