Hymypatsaan kohtalosta on jo pitkään ollut puhetta, sopiiko se tähän päivään. Puumalassa sitä ei ole jaettu enää moneen vuoteen, mutta monissa kouluissa patsas on edelleen ajankohtainen tähän aikaan keväästä. Pienet alakoululaiset äänestävät luokkatovereistaan rehdeintä ja iloisinta tsempparia. Patsaan tarkoitus on antaa tunnustusta hyvästä kaveruudesta, avuliaisuudesta ja toisten huomioon ottamisesta.
Pieni Suomi on aina ollut suuri selviytyjä. Vuosisatoja meitä on palloteltu isompien valtiovaltojen heittopussina, kunnes sisukas kansa vaati itsenäisyyttä ja saavutti sen. Sen aikana on koettu kieltolakia ja poikkeustiloja sekä ensimmäinen ja toinen maailmansota jatkosotineen.
Puumala-lehden toimitus- ja tilausjärjestelmät ja verkkolehti uudistuvat. Samalla myös digilehti ja sen tunnukset muuttuvat. Tarjoamme tällä viikolla mahdollisuuden tutustua uuteen digitaaliseen tuotteeseemme maksutta. Siksi digilehti ei vaadi nyt kirjautumista.
Halojata, Puumala! Allekirjoittanut on päätynyt onnistuneesti Bostoniin, suorittanut liudan kursseja ja aloittanut työskentelyn tutkimusryhmässä. Yritin myös jakaa kuulumisia blogissa, mutta taidan nyt siirtyä tänne kertomaan kokemuksistani – joita kyllä löytyy.
No sinäkös se oot se koko mualiman ainoa muuttoagentti, sanoi Hurissalon isäntä, kun soittelin hänelle hiljattain. Luonnollisesti olin hyvinkin otettu hänen keskustelunavauksestaan, sekä siitä, että tieto Puumalan kunnan muuttoagentin olemassaolosta oli levinnyt näinkin laajalti.
Puumala on säästynyt toistaiseksi tältä vihonviimeiseltä virukselta. Pitääkö koputtaa päätä vai puuta? Joka tapauksessa tilanne on nostanut kuntamme osakkeita taajamaväestön uudelleensijoittumispörssissä, sillä meillä on täällä paljon sellaista, jota muualla ei ole kuten turvallisuutta. Kaikkien jo aiemmin lueteltujen hyvien asioiden lisäksi olemme vielä virusvapaa kunta. Toivottavasti ei vain pitkään vaan maailman tappiin.
Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tämänpäiväinen tiedotustilaisuus medialle oli kylmää vettä kysymykselle, elämmekö Suomessa tautitilanteen osalta suvantovaihetta vai kiihtymisvaihetta.
Korona. Minulla ei ole siitä mitään uutta sanottavaa, koska se on nyt. Mieheni sanoo, että minulta puuttuu aikamuodoista preesens. Siis se nykyistä tekemistä tai tapahtumista kuvaava verbin aikamuoto. Menneisyys on tärkeä, koska siitä voin yrittää oppia jotain, ainakin silloin, kun satun vielä muistamaan jotain. Tämä hetki on minulle vain siirtymä menneestä tulevaan. Mieluiten nostan katseeni horisonttiin. Kaikkein parasta on päästä mielikuvituksen kanssa vielä sitäkin kauemmas.
Korona on tullut eteemme voimalla joka tuutista ja moni meistä toivoo, että se häviäisi yhtä nopeasti, kuin on tullutkin. Haluaisin nostaa esiin myös koronan toiset kasvot, mutta ensin huolenaiheet.
Saisko olla LAKU? En nyt puhu karamellista. LAKU-lähete on varkautelaisen lastenkulttuurikeskus Verson kehittämä, valtakunnallisesti palkittu kulttuurilähete. Sillä kannustetaan lapsia, nuoria ja perheitä kulttuurin pariin lastenkulttuurikeskus Verson jäsenkunnissa Heinävedellä, Hirvensalmella, Joroisissa, Juvalla, Leppävirralla, Pieksämäellä, Rantasalmella, Savonlinnassa ja Varkaudessa. Lähete on velvoittamaton, kannustava väline, joka kehittää kunnallista palveluohjausta monipuolisemmaksi myös kulttuurin suuntaan. Se voi ohjata osallistujia maksuttomaan tai maksulliseen toimintaan. Kustannukset maksaa esimerkiksi kunta, sote-palvelujen tuottaja tai kulttuuritoimijat. Vastaavaa toimintaa on myös Tampereen ja Oulun seuduilla.
Luetuimmat
Näytä lisää