Päin Eurooppaa – mars!

LV Timo Korppi, kirjalijaPuumala on osa Eurooppaa, mutta tietääkö Eurooppa sen? Ehkä ei, siksi meidän pitää kertoa niille siellä Euroopassa missä me olemme, mitä me osaamme ja mitä kaikkea ihanaa meillä on.

Saimaan alueella on aloitettu hieno projekti Go Saimaa, jolla houkutellaan nauttimaan Saimaan liplattavista laineista ja marjaisista rantametsistä niitä luontoarvojen päälle ymmärtäviä, joita Euroopassa kasvavan vihertrendin myötä on yhä enemmän.

Meillä täällä Saimaan rannoilla saasteetonta luontoa on niin paljon, ettei sanotuksi saa. Eikä välimatkakaan ole este. Tänne on ihan yhtä lyhyt taival kuin euroedustajillamme Brysseliin ja Strasbourgiin, joihin oli tuhat kertaa enemmän lähtijöitä kuin Suomelle varatuille paikoille mahtui.

Etelä-Karjalassa on jo pistetty töpinäksi. Siellä huomattiin ehkä Etelä-Savoa aiemmin venäläisturistien määrällinen kato ja se, että vähentyneellä kävijäkunnalla oli myös vähemmän varaa shoppailuun ja muuhun itsensä hemmotteluun. Kun poliittisten itätuulien ennustaminen on kuin rakettitiedettä, pitäisi nyt laittaa paukut matkailun kehittämisessä länteen ja etelään suuntautuvaan markkinointiin.

Go Saimaa -projektia eteenpäin vietäessä Puumalan kannattaa pitää puoliaan. Tiedän, että matkailutoimi ja kunnanjohtaja Matias Hilden tekevät parhaansa. Mutta sama tilanne on Mikkelissä, Savonlinnassa, Juvalla, Sulkavalla ja kaikkialla Saimaan rannoilla Lietvedeltä Luonterille, Puulalle ja Kallavedelle saakka. Voimat kannattaa yhdistää sen tosiasian alleviivaamiseksi, että Saimaa on Suomen suurin ja maailman kaunein yhtenäinen järvialue, jonka hyödyntäminen matkailun vetonaulana on vasta nupullaan.

Sunnuntaina, osana lähi- luomu- ja luonnonruokatapahtumaa Hurissalossa keskustellaan myös “meidän Saimaasta” ja miten saisimme viestin siitä parhaiten perille niille miljoonille ihmisille, joita se kiinnostaa. Meillä on nyt tuhannen taalan paikka, kun oma ulkomaankauppa- ja eurooppaministerimme Lenita Toivakka taatusti edeltäjiään paremmin ymmärtää, mikä aarre meillä Saimaassa on. Mutta kerrotaan se hänelle vielä, varmuuden vuoksi. Sadonkorjuun aika on nyt.

Timo Korppi

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*