Tii­na Judén

Hen­ki­lö­au­to syt­tyi pa­la­maan Nie­men­tiel­lä huol­to­a­se­man pi­ha­pii­ris­sä tä­nään kes­ki­viik­ko­aa­mu­na. Pai­kal­la ol­leet hen­ki­löt on­nis­tui­vat kui­ten­kin an­si­ok­kaal­la toi­min­nal­laan sam­mut­ta­maan pa­lon al­ku­sam­mu­tuk­sel­la.

– Syt­ty­mi­sen juu­ri­syy ei ole sel­vil­lä, mut­ta au­to oli ol­lut ajos­sa ja syt­ty­nyt syys­tä tai toi­ses­ta pa­la­maan. Au­to oli py­säh­ty­es­sään noin 5-7 met­riä polt­to­ai­ne­mit­ta­reis­ta, mut­ta suu­rem­mal­la on­net­to­muu­del­le ei ol­lut mer­kit­tä­vää ris­kiä. Pai­kal­la ol­leet hen­ki­löt siir­si­vät au­ton työn­tä­mäl­lä kau­em­mas mit­ta­ri­ken­täs­tä, ker­too päi­vys­tä­vä pa­lo­mes­ta­ri Jar­no Lai­ko­la Ete­lä-Sa­von pe­las­tus­lai­tok­sel­ta.

Pe­las­tus­lai­tok­sen Puu­ma­lan yk­si­kön teh­tä­väk­si jäi pa­la­neen au­ton jääh­dy­tys ja uu­del­leen­syt­ty­mi­sen es­tä­mi­nen. Pe­las­tus­lai­tos kiit­tää pai­kal­la ol­lei­ta hen­ki­löi­tä erit­täin an­si­ok­kaas­ta toi­min­nas­ta.

– Pai­kal­la ol­leil­le hen­ki­löil­le iso kii­tos. He ovat toi­mi­neet juu­ri si­ten ku­ten ha­lut­tai­siin kaik­kien kan­sa­lais­ten niil­lä re­surs­seil­la, kei­noil­la ja osaa­mi­sel­la toi­mi­van. Au­to oli ta­va­no­mai­nen polt­to­moot­to­ri­au­to ja se pa­loi käyt­tö­kel­vot­to­mak­si, Lai­ko­la to­te­aa.

Au­ton hal­ti­jan teh­tä­väk­si jää Lai­ko­lan mu­kaan hoi­taa pa­la­nut au­to pois.