Han­na-Mari Tyr­väi­nen

In­to Kus­tan­ta­mon uu­den­lai­ses­sa hyb­ri­di­kir­jas­sa Ci­tyih­mi­set lan­del­la -kir­ja ker­too 12 ta­ri­naa maa­lai­suu­des­ta. An­ne Lam­pi­sen kir­joit­ta­mas­sa kir­jas­sa ci­ty­maa­lai­set ker­to­vat omin­ta­kei­ses­ta ta­vas­taan elää maa­seu­dul­la ja mu­ka­na on myös fak­taa maa­seu­dul­la olei­lus­ta muun mu­as­sa tut­ki­mus­ten, ar­tik­ke­lei­den, blo­kien ja haas­tat­te­lui­den muo­dos­sa.

Puu­ma­las­ta kir­jaan on haas­ta­tel­tu Suo­men en­sim­mäi­nen muut­to­a­gent­ti Sei­ja Pak­su, kun­nan­joh­ta­ja Nii­na Kuu­va sekä Poi­jun ra­vin­to­loit­si­ja­vel­jek­set Jere ja Jes­se Hie­ta­la. Kir­jas­sa kä­si­tel­lään muun mu­as­sa Puu­ma­lan mal­lia uu­sien asuk­kai­den ja kau­si­a­suk­kai­den saa­mi­sek­si paik­ka­kun­nal­le, kun­nan ve­to­voi­ma­te­ki­jöi­tä ja pal­ve­lui­ta sekä kun­ta­mark­ki­noin­tia.

Ta­pio Kart­ta­kes­kuk­sen jul­kai­se­ma uu­si Pyö­rä­mat­kal­la Suo­mes­sa -opas­kir­ja esit­te­lee 14 pyö­räi­ly­mat­ka­reit­tiä Suo­mes­ta ja 900 koh­det­ta reit­tien var­sil­ta. Op­paas­sa esi­tel­lään pyö­räi­ly­reit­te­jä Han­gos­ta Ou­luun, ja mu­ka­na on myös Puu­ma­lan saa­ris­to­reit­ti. Op­paas­sa on kar­tat ja reit­ti­ku­vauk­set näh­tä­vyyk­si­neen sekä ma­joi­tus­paik­koi­neen, ku­ten Puu­ma­lan­sal­men sil­ta, Norp­pa­pol­ku ja Lieh­ta­lan­nie­men mu­se­o­ti­la.

Mo­lem­mat tie­to-op­paat esi­tel­lään Puu­ma­la-leh­des­sä myö­hem­min ke­vään ai­ka­na.