Tii­na Judén

Ete­lä-Savo on edel­leen yk­si maan vah­vim­pia avo­maan vi­han­nes­vil­je­ly­a­lu­ei­ta. Pel­käs­tään Puu­ma­lan ja Ju­van mail­la sa­laat­te­ja ja kaa­le­ja vil­je­le­vä Ait­to­mä­en tila tuot­taa vuo­des­sa noin 500 000 ki­loa sa­laat­tia. Tääl­tä noin 36 heh­taa­rin alu­eel­ta tu­le­vat myös Pirk­ka-kii­nan­kaa­lit, jot­ka pa­ka­taan Mes­ta­ri­vil­je­li­jöil­lä Ju­val­la.

Suo­men va­loi­sa kesä kas­vat­taa aro­mik­kaat sa­laa­tit ai­nut­laa­tui­sel­la ta­val­la avo­maal­la.

-Voi­sin sa­noa, et­tä olem­me pin­ta-alal­li­ses­ti avo­maan­sa­laa­tin tuot­ta­ji­na top 10 jou­kos­sa Suo­mes­sa, hy­myi­lee Ait­to­mä­en ti­lan yrit­tä­jä Jari Häy­ri­nen.

Lue li­sää tä­nään Puu­ma­la-leh­des­tä!