Tä­nään on tur­ha odo­tel­la päi­vä­ja­ke­lus­sa tu­le­via Puu­ma­la-leh­tiä ai­na­kaan Ete­lä-Sa­von alu­eel­la, sil­lä aa­mul­la saa­dun tie­don mu­kaan iso mää­rä päi­vä­ja­ke­luun tu­le­via leh­tiä on Pos­tin lo­gis­tiik­ka­ter­mi­naa­lin esi­mie­hen Ris­to Kon­ti­sen mu­kaan ka­teis­sa.

– Nii­tä ei ole ter­mi­naa­lis­sa, en­kä tie­dä tark­kaan mil­lä kul­je­tuk­sel­la nii­den oli­si pi­tä­nyt tul­la, Kon­ti­nen kom­men­toi pu­he­li­mes­sa.

Hän lu­paa sel­vit­tää asi­aa ja pa­la­ta asi­aan vii­meis­tään tä­nään kes­ki­viik­ko­na nel­jään men­nes­sä.

Päi­vä­ja­ke­lu­leh­det tu­le­vat Suo­ma­lai­ses­ta Leh­ti­pai­nos­ta Ka­jaa­nis­ta en­sin Kuo­pi­oon ja Pos­tin omal­la run­ko­kul­je­tuk­sel­la Pos­tin Kuo­pi­on rah­ti­ter­mi­naa­lis­ta Mik­ke­lin rah­ti­ter­mi­naa­liin sekä Suo­men mui­hin pos­ti­kes­kuk­siin, mut­ta käyt­tää­kö Pos­ti ny­ky­ään näis­sä kul­je­tuk­sia ali­hank­ki­joi­ta vai Pos­tin omaa kul­je­tus­ta, sitä Kon­ti­nen ei tien­nyt. Ky­syim­me asi­aa Pos­tin pal­ve­lu­pääl­lik­kö Ant­ti Mä­ke­läl­tä.

– Nämä kul­ke­vat pie­nem­mil­lä paik­ka­kun­nil­la pää­sään­töi­ses­ti jol­la­kin ali­hank­ki­jal­la, isoil­la paik­ka­kun­nil­la ne kul­ke­vat Pos­tin omil­la pyö­ril­lä. Ajo­lis­tat ja ai­ka­tau­lut ovat sel­kei­tä ja jos osaa lu­kea, hom­man pi­täi­si toi­mia. Ja­ke­lu­a­jan­koh­ta riip­puu sii­tä, mis­tä leh­det löy­ty­vät ja kuin­ka ka­teis­sa ne ovat. Tä­män sel­vit­tyä tie­de­tään, saa­daan­ko ne huo­mi­seen ja­ke­luun tai sii­hen ja­ke­luun, mi­hin ne eh­ti­vät, sa­noo Mä­ke­lä.

Puu­ma­la-leh­den var­hais­ja­ke­lu­leh­det on ja­et­tu tä­nään Pos­tin mu­kaan nor­maa­lis­ti. Ne tu­le­vat Puu­ma­laan pai­non oman ku­rii­ri­pal­ve­lun kaut­ta Var­kau­teen ja sii­tä yk­si­tyis­ten Kul­je­tus­lii­ke Suvi Ker­vi­nen Oy:n ja Kul­je­tus Pöy­ry Oy:n kaut­ta. Var­hais­ja­ke­lun suo­rit­taa Puu­ma­las­sa myös Pos­ti Oy.