JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hanhen matka maatilalta muurikkapannulle tai burgeriksi

D.O. Sai­maa eli De­sig­na­ti­on of ori­gin -al­ku­pe­rä­merk­ki ker­too, et­tä tuo­te tai raa­ka-ai­ne on val­mis­tet­tu tie­tyl­lä maan­tie­teel­li­sel­lä alu­eel­la. Hau­ha­lan Han­hi­far­mil­le ky­sei­nen laa­tu­merk­ki on myön­net­ty jo vuon­na 2019. Han­het syö­vät vain kas­vis­ruo­kaa ja Hau­ha­lan Han­hi­far­mil­la se on lä­hi­ruo­kaa. Puo­let nii­den syö­mäs­tä ra­vin­nos­ta maan­vil­je­li­jä ja tuot­ta­ja Ant­ti Ran­ta­lai­nen vil­je­lee it­se noin 40 heh­taa­rin pel­loil­laan. Sa­man­ver­ran re­hua, kau­raa ja veh­nää hän os­taa noin 20 ki­lo­met­rin sä­teel­lä ole­vil­ta maa­ti­loil­ta. Vil­jaa ku­luu han­hien ra­vin­nok­si vuo­si­ta­sol­la noin 150 000 – 200 000 ki­loa. Jo­kai­nen han­hi juo li­säk­si noin kak­si lit­raa vet­tä päi­väs­sä. Han­hia on täl­lä het­kel­lä noin 5000.

Tämä artikkeli on vain tilaajalle.

Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan artikkelin kirjautumalla sisään.

Olen tilaaja

Kirjoittajan kirjoitukset

Luetuimmat

Näytä lisää