Hanhen matka maatilalta muurikkapannulle tai burgeriksi
D.O. Saimaa eli Designation of origin -alkuperämerkki kertoo, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella. Hauhalan Hanhifarmille kyseinen laatumerkki on myönnetty jo vuonna 2019. Hanhet syövät vain kasvisruokaa ja Hauhalan Hanhifarmilla se on lähiruokaa. Puolet niiden syömästä ravinnosta maanviljelijä ja tuottaja Antti Rantalainen viljelee itse noin 40 hehtaarin pelloillaan. Samanverran rehua, kauraa ja vehnää hän ostaa noin 20 kilometrin säteellä olevilta maatiloilta. Viljaa kuluu hanhien ravinnoksi vuositasolla noin 150 000 – 200 000 kiloa. Jokainen hanhi juo lisäksi noin kaksi litraa vettä päivässä. Hanhia on tällä hetkellä noin 5000.
Tämä artikkeli on vain tilaajalle.
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan artikkelin kirjautumalla sisään.
Kirjoittajan kirjoitukset