Kerro ehdotuksesi, miten juhlia 400-vuotiasta Puumalaa

Puumalan kunta ja seurakunta valmistautuvat Puumalan 400-vuotisjuhliin. Vuonna 2016 tulee kuluneeksi 400 vuotta Puumalan seurakunnan irtautumisesta silloisesta Säämingin seurakunnasta.

Seurakunta ja kunta ovat nimenneet yhteisen juhlatoimikunnan, joka pyytää kansalaisilta ehdotuksia juhlavuoden ohjelmaksi. Tarkoituksena on, että juhlavuotta vietetään monipuolisesti koko vuoden 2016 ajan. Ehdottaa voi vaikka jotain tiettyä tapahtumaa, kulttuuritekoa tai esimerkiksi keinoa, jolla juhlavuosi saadaan hyvin näkyviin Puumalan katukuvaan.

Juhlavuoden tapahtumia voi ehdottaa Puumala-lehteen 31.1.2015 saakka. Niitä voi jättää sähköpostitse toimitus(at)puumalalehti.fi, kirjeitse osoitteeseen Puumala-lehti, Härkösentie 7, 52200 Puumala tai puhelimella 040 1386332.

Share This:

14 Kommentit

 1. Minä järjestäisin isot uistelukisat, jonka lähtö ja maali olisivat kirkolta. Puumalassa saimaa on antanut veden viljaa vuosi sadat paikkakuntalaisille joten tässä olisi jotain ideaa kun ajattelee Saimaan roolia osana Puumalan identiteettiä. Itse palaa aina Puumalaan kalastamaan ja tällä kilpailulla olisi mahdollisuus saada mm. mökkiläiset mukaan kisaan. Asiaan pitäisi vaan panostaa niin että saaduista kaloista tulisi ilmoittaa kisäkeskukseen, josta ne olisi yleisölle nähtävinä pitkin päivää. Jotta hommaa saisi vielä lisää momenttia, niin kisan tulisi olla kaksipäiväinen. Tämä korostaisi paikallistuntemusta ja sen pohjalta mahdollisuutta pärjätä kisassa vaikka jollekin sattuu se “tuuri” kala toisena päivänä. Palkinnot tulisi olla houkuttelevia jotta kisaan tultaisiin pidemmästäkin matkasta.

 2. Jospa kesäasukkaina olevat suomalaiset kuuluisuudet kuten Aku Hirviniemi, joka tuntuu olevan kovin ylpeä Puumalassa olevasta kesämökistään, osallistuisivat joihinkin juhlavuoden tapahtumiin tuoden julkisuutta ja ammattimaista otetta paikallisiin tapahtumiin.

 3. Juhlatapahtuma satamatorille, jossa paikallisia esiintyjiä esim puhallinprkesteri, arvontaa, halkiuintikilpailu, maali satamassa! Höyrylaivoja paikalle tunnelmaaluomaan ja tietysti toritanssit.

 4. Juhla Kirkkokonsertti johon kutsuttaisiin ,suomalaisia tunnettuja laulajia ja soittajia mm.Pekka Simojoki , Junnu Aaltonen Lasse Heikkilä Nina Oström, sorry ei mulla ole ruotsalaista oota.,tietenkin Jyrki Korhonen ja Maria Kettunen..ja monia muita ..

 5. Toivoisin esim. joka kuukauden 4. lauantai puumalalaisia / puumalalaislähtöisiä bändejä, trubaduureja, kuoroja esiintymään. Myös puumalalaista taidetta toivoisin esille.

 6. Osallistavaa kuten yhteislauluja torilla. Laulujen sanat painetaan hyvissä ajoin Puumala-lehdessä. Kaikki osaavat ja laulajaisia vietetään vähintään pari kertaa niin myös ujoimmat yltyvät mukaan. Säveliksi kitara ja trubaduuri.

 7. Monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille, myös lapsille. Tapahtumat tuotaisiin kansan keskelle, missä kansa liikkuu. Ruokaihmisenä tietysti kaipaisin jonkin sortin paikallisia ruokaelämyksiä, vaikkapa paikallisia makuja tarjoavia “pikaruokakojuja” tapahtumiin.
  Osallistavuudelle peukku!

 8. Soutukilpailu Sahanlahdesta satamaan , monta eri sarjaa, ja,tietenkin ennen Sulkavan soutukilpailuja..Myös Juhlaparaati, kirkolta Satamaan,ja paraatin marssijat voisivat pukeutua pukuihin 1616 -2016 ,vaikkei ehkä 400 vuotta vanhoja asuja enään ole,,mutta kuitenkin eri vuosien,vuosikymmenien,ja vuosisatojen malleja..

 9. Ehdotan kunnan / seurakunnan yhteisiä tapahtumia joissa olisi historiikkia menneistä ajoista ja tapahtumista. Puhujalavalla esiintyisivät ajan vaatimissa asuissa KUNNANJOHTAJA, KIRKKOHERRA,NIMISMIES ym.”paikalliset vaikuttajat. Kirkkokansakin tulis veneillä,hevosilla,vanhoilla ajoneuvoilla kirkkoon. Satamatorilla “vanhan-ajan markkinat” joissa paikalliset tuottajat maalaispöydissä tuotteineen, ajan asuissa. VENNO-sais vieraita museolaivoista, jotka kyyditsivät kansaa pienillä kierroksilla. Esiintyjinä mm.harrasteteatterit , kesäasukas Matti Esko jne. Tapahtumat kestäisivät vähintään vkl. ja sijoitettava siten ettei lähialueilla olisi suurempia kilpailijoita yleisöstä. Museo-autothan kiertävät Saimaata? Perinnelaivatkin sopisivat aiheeseen? Terv. Saimaan “vanki”

 10. uusi postikortti ja oma puumala-postimerkki, uusintana Kaikki Puumalan puolesta, vene/laivaristeilyjä ympäri pitäjää mm. komeisiin luontokohteisiin, höyrylaivat. Paikalliset (loppuneet ja suunnitellut) elinkeinot esille. Pop-up leirintäalue kävelymatkan päähän. Siirtolapuutarha- tai kesämaja-alue yhteiskäytössä venesataman kanssa, myös asuntovaunuille yhteinen rantanuotio. Asuntolotjia rantaan.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*