Keskustiellä toukokuun lopussa avannut pizzeria suljettiin pakkokeinoin

Poliisi sulki pizzerian virka-apupyyntötyönä. Terveystarkastajan lausunnon on yrittäjä itse kiinnittänyt pizzerian ulkopuolelle. Aiemmassa kuvatekstissä luki, että poliisi olisi laittanut ne kiinni, mutta viranomainen ei menettele niin asioita tiedoksi saattaessaan.

17.7.2019
Toukokuun lopulla aloittanut pizzeria suljettiin keskiviikkona Keskustien alapäässä. Poliisi antoi virka-apua terveystarkastajalle ja sulki paikan.
Terveystarkastaja kävi pizzeriassa paikalla 19. kesäkuuta. Tämän jälkeen juhannuksen jälkeen terveystarkastaja ja kunnan rakennustarkastaja totesivat katselmuksessaan, etteivät elintarvikelainsäädännön vaatimukset muun muassa tilojen ja rakenteiden osalta täyty kyseiselle toiminnalle.
Rakennuksella ei myöskään ollut rakennuslupaa eikä tarkastuksen mukaan edellytyksiäkään saada lupaa. Rakennuksen sijoitus on kaavamääräysten vastainen.

Suljetussa pizzeriatilassa ei ole viemäröintiä eikä juoksevaa kylmää vettä. Käytettävä käsienpesuvesi on ollut hanallisessa kanisterissa. Terveystarkastaja arvioi, että se on tuotu naapurissa olevasta kahvilasta.
Likavesi johdettiin kaksialtaisen kaatoaltaan kauttaletkulla saaviin ja on viety pizzeriayrittäjän mukaan naapurikahvilan viemäriin.
Käytetyt astiat on pesty naapurikahvilan astianpesukoneessa.
Pizzeriayrittäjä ei ollut tehnyt toiminnastaan neljä viikkoa ennen toimintansa aloittamista elintarvikehuoneistoilmoitusta Itä-Savon sairaanhoitopiirin kuntayhtymän terveysvalvonnalle.
Yrittäjän ajatus oli toimia mahdollisesti ympärivuotisesti.

Kari Kauppinen

Share This:

9 Kommentit

 1. Kenelle nuo paperiarkit tolppien nokassa on tarkoitettu, asiakkaille vai. Eihän ne millään tavalla estä tuonne palvelun piiriin menemistä tai pzzan leipomista. Miten tuo rakennelma on nyt yks kaks tullut täysin laittomaksi, onhan se ollut siinä toista vuotta ja rakentaminenkin on tapahtunut virkamiesten silmien alla. Joku mättää.

  • Omistaja perusti yrityksen vuonna 2010. Vuodesta 2010 hän perusti teltan tälle paikalle ja teki pizzaa. Kaikki olosuhteet olivat samat. Työmenetelmät, käsien pesu ja astiat kestivät 9 vuotta.
   Vuonna 2019 yhtiön omistaja laittoi puukahvilan ja PURAUTTAA hinnan 10 euroon pizzalle.
   Ja tässä hän tuli hallussaan ja näki paljon rikkomuksia. Pizzeria puretaan. Kysymys: mikä oli ero vuoden 2010, 11,12,13,14,15,16,17 ja 18 teltan välillä vuodesta 2019?
   Säännöt olivat kaikki yhdeksän vuotta samanlaisia. Ja lippupalvelu ei koskaan toiminut.

 2. Loistavaa kunnan tekninen toimisto TAAS munasitte. Vaihdettasko miehitystä, jos vaikka sillä paranisi.

 3. Todella harmillista. Täältä sai ainoat kunnon pizzat koko kylästä. Muualta en kyllä osta, pystyn kyllä olemaan loma-ajat ilman pizzaa. Harmittaa vakituisten asukkaiden puolesta, olen kuullut kaikilta vain kehuja ko. paikasta.

 4. Tosi hyvä, että suljettiin. Olinkin huolissani paikan hygieniatasosta, jotka voivat vain tietää yhtä: ruokamyrkytystapauksia. Vai piti vielä pakkokeinoin sulkea? Mitähän se kertoo noista ihmisistä??

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*