Juhannusliikenteen ennakoidaan olevan kiivaimmillaan torstaina iltapäivällä

19.6.2019

Liikenne voi moninkertaistua Etelä-Savon pääteillä torstaina, juhannuksen aatonaattona. Poliisi arvioi liikenteen olevan vilkkaimmillaan puolestapäivästä iltaan. Paluuliikenteen huipun odotetaan osuvan sunnuntai-iltapäivään. Paluuliikenteen uskotaan olevan menoliikennettä hiljaisempaa, sillä moni aloittaa kesälomansa juhannuksena.

-Poliisi valvoo meno- ja paluuliikenteessä erityisesti ajonopeuksia, ohituksia ja ajoetäisyyksiä, sanoo ylikomisario Petri Pahkin Itä-Suomen liikennepoliisista.

Perinteisen nopeusvalvonnan rinnalla käytössä on automaattinen liikennevalvonta. Kun kameroilla tuetaan perinteistä ajonopeusvalvontaa, poliisin nopeusvalvonnalta liikenevä aika käytetään esimerkiksi ajotapavalvontaan ja liikenteen sujuvuuden seurantaan.

Juhannusliikenteessä rattijuoppojen määrä lähes kolminkertaistuu alkutalven vastaavan pituiseen aikaan verrattuna. Pidempiaikainen alkoholin nauttiminen voi vaikuttaa siten, ettei ajoon lähtevä kuljettaja aina tunne omaa tilaansa. Poliisi suositteleekin, että epävarmoissa tapauksissa kannattaa siirtää matkalle lähtöä. Poliisi keskittää rattijuopumusvalvontaa viikonloppuna huvipaikkojen läheisyyteen.

Poliisi valvoo myös juhannusajan vesiliikennettä. Valvonnalla pyritään ensisijaisesti vähentämään ruorijuopumuksia ja lisäämään pelastusliivien käyttöä. Vuosittain vesillä hukkuu noin 170 -250 henkilöä. Veneilyonnettomuuksissa lähes kaikki hukkuneet olisivat pelastuneet, mikäli he olisivat käyttäneet pelastusliivejä ja olisivat olleet selvinpäin.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*