Ikäihmiset saanevat pian henkilökohtaista apua sähköiseen asiointiin

18.6.2019

Puumalan Kalevalaiset Naiset ry, Lintusalon Martat, Puumalan Kirkonkylän Martat, Eläkeliiton Puumalan Yhdistys, Puumalan Eläkkeensaajat, Puumalan Sotaveteraanit ja Puumalan Sydänyhdistys esittävät kunnanhallitukselle, että Puumalan kunta osoittaa kuntalaisten käyttöön henkilön, jolta saa henkilökohtaista apua ja tukea sähköiseen asiointiin ja asiakirjojen laadintaan.

Perusteluina esitykselle he esittävät, ettei kaikilla ei ole omaa tietokonetta eikä pääsyä internettiin ja erityisesti iäkkäämmiltä puuttuvat myös perustaidot ja -tiedot. Viranomaiset myös vaativat kaiken asioinnin tapahtuvan sähköisesti, ja että viranomaisen tarjoama palvelu turvaa asiakkaan oikeusturvan.

Kunnanhallitus kävi asiasta maanantaina lähetekeskustelun ja asia lähti jatkovalmisteltavaksi hallintopalvelujen toimialalle niin, että aloitteessa esitetty toiminta voisi käynnistyä viimeistään vuoden 2020 alusta alkaen.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*