Sahanlahden kokki Markus Kaihola Luomukokki-kisan semifinaaliin

Keittiömestari Markus Kaihola kisaa pääsystä finaaliin.

12.2.2019
Markus Kaihola on valittu kuuden parhaan joukkoon Luomukokki-kilpailussa.
Kilpailu järjestetään Fastfood & Cafe & Ravintola -messuilla Helsingissä 6.-7. maaliskuuta.
Kilpailun tavoitteena on lisätä keittiöammattilaisten tietämystä kestävästä gastronomiasta ja luomusta.
Luomukokki-kilpailun semifinaaliin valittiin reseptikilpailun perusteella kuusi keittiömestaria.
Kilpailijoiden tehtävänä oli suunnitella luomukasvisruoka-annos kymmenelle hengelle.
Semifinaaleista finaaleihin pääsee kolme parasta kilpailijaa.
Reseptikilpailun tuomarit painottivat semifinalistien valinnassa annoksen raaka-aineiden yhteensopivuutta ja makujen harmoniaa. Kaikkien semifinalistien annoksissa oli käytetty luomutuotteita monipuolisesti.
Kilpailussa arvioidaan luomuruoan valmistusprosessia, esillepanoa, makua sekä kestävän kehityksen mukaisia toimintatapoja.
-Kilpailijoilta toivotaan innovatiivisuutta, mutta myös gastronomisesti klassiset periaatteet on hyvä hallita, kiteyttää kilpailun johtaja Sampo Kantele.
-Luomukokin tulisi osata edistää luomuruoan näkyvyyttä sekä kestävää kehitystä. Arvioimme myös motivaatiota tähän.
Vuoden Luomukokki -kilpailun järjestävät EkoCentria, Liiketalousopisto Perho ja Pro Luomu ry. Kilpailun pääyhteistyökumppanit ovat Easyfairs Finland, Metos Oy Ab ja Valio. Mukana tukemassa kilpailua myös Långvikin kylpylä- ja kokoushotelli, Roll Foods ja Tamminen.
Asiasta uutisoi Maaseutukuriirin verkkosivusto.

Kari Kauppinen

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*