Etelä-Savon pelastuslaitos: Sää aiheuttaa haasteita ilotulitteiden ammuntaan

Suojalaseja pitää käyttää aina ilotulitteita ammuttaessa. "Minulle ei satu mitään" -asenne on väärä.

31.12.2018

Vallitsevien sääennusteiden mukaan Etelä-Savoon on uudenvuodenaatoksi ja -päiväksi luvattu voimakasta lumisadetta ja jopa myrskyisää tuulta.

Etelä-Savon pelastuslaitos varoittaa, että voimakas tuuli yhdistettynä lumisateeseen, tulee aiheuttamaan haasteen turvalliselle ilotulitteiden käytölle.


Pelastuslaitos muistuttaa, että tulitteiden käyttöpaikka tulee valita huolella niin, että käytöstä ei aiheudu vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille eikä muullekaan omaisuudelle. Kyse ei ole pikkujutusta. Esimerkiksi Ilomantsissa ammuttiin ilotulitteita kohti omakotitaloa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Asiaa tutkitaan vaaran aiheuttamisena ja räjähdesäännösten rikkomisena.

Ilotulitteiden ammunnan tulee tapahtua häiriötä ja vaaraa aiheuttamatta.

Ampujan tulee olla täysi-ikäinen ja hänen tulee käyttää suojalaseja tuotteita ampuessaan.

Ilotulitteita ei tule käyttää asutusalueiden keskellä.

Ilotulituksen aiheuttavasta kovasta äänestä kärsivät kotieläimet sekä lemmikit tulee myös huomioida.


Pelastuslaitos kehottaa ottamaan vuodenvaihteen 2018-2019 ilotulituksen yhteydessä vakavasti huomioon tuulen suunnan sekä sen poikkeuksellisen suuren voimakkuuden.

Turvallisimpia paikkoja ilotulitulitteiden käytölle ovat esimerkiksi järvien rannat, kenttäalueet sekä aukeiden reunamat, kuten pellot, joilla ilotulitteet voi suunnata turvalliseen suuntaan.

Kari Kauppinen

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*