Puumalassa enää yksi henkilö äänestämättä

1.4.2017
Puumalassa innostuttiin kolmantena äänestyspäivänä perjantaina suorastaan rynnimään kunnantalolle valtuustosalin äänestyspisteeseen. Vielä perjantaiaamuna äänestysprosentti oli 11,6 kahden päivän jälkeen, mutta perjantain rysäys nosti äänestysprosentin 99,99:ään.
Huima luku tarkoittaa sitä, että kun Puumalassa on 1 978 äänioikeutettua, niin vain yksi henkilö ei ole käynyt antamassa ääntään. Hän voi toteuttaa kansalaisoikeutensa ennakkoäänestyspisteessä vielä neljän päivän ajan tai sitten varsinaisena vaalipäivänä 9.4. kello 9-20.
Varsinaisena vaalipäivänä äänestyshuoneistot ovat avoinna sekä kirkonkylällä että Hurissalossa odottamassa tuota yhtä äänestäjää. Äänestysluetteloista tosin nähdään, kuka ei ole vielä käynyt uurnilla, joten toinen huoneisto voitaisiin 9.4. jättää avaamattakin, ellei sitten molempia, jos puuttuva ääni annetaan vielä ennakkoäänestyspisteessä.
Kunnan vaaliviranomaiset joutuvat pohtimaan poikkeuksellista tilannetta ja olemaan yhteydessä oikeusministeriöön siitä, mitä tilanteessa pitää tehdä ja voidaanko koko varsinainen vaalipäivä jättää väliin.

PUUMALAN äänestyslukemat ovat poikkeukselliset. Vastaavia lukemia ei tiettävästi ole kirjattu kuin vertailukelvottomissa tyrannis-despoottisissa Pohjois-Koreassa ja Neuvostoliitossa. Jälkimmäisen joissakin aluevaaleissa tosin lienee syntynyt jonkinmoisia laskuvirheitä, sillä paikoin äänestysprosentti on hiponut sataakahtakymmentä.

TILANTEEN erikoisuuden takia Tampereen yliopiston politiikan tutkimuksen ja sosiologian laitokset siirtyvät kokonaisuudessaan jo tänään Puumalaan tekemään kenttätutkimusta siitä, mikä on johtanut Puumalan tässäkin asiassa olemaan maallemme kunniaksi ja saanut kuntalaiset toteuttamaan esimerkillistä toimintaa vakaan kansanvallan ylläpitämiseksi. Professorit, ylifamulantit ja ali-intendentit haastattelevat kuntalaisia Kuittisessa, Huikossa, Hovissa, Virrassa ja Nesteellä aamukymmenestä alkaen.

Share This:

6 Kommentit

  1. Aprilliä, syö silliä, juo kuravettä päälle ;)nanosekunnin melkein uskoin, kyllä Puumala ja puumalalaiset ovat niin mahtavia!

  2. Tuo olisi ihanne, varsinkin näin sekavana polittisena aikana. Toivoisi todella jokaisen äänioikeutetun käyttävän arvokasta päätäntävaltaansa ottaen huomioon Puumalan kunnantalouden edistyksellisen toiminnan ja myönteisen kehityksen.

    • Onneksi aprillipäivä on ohi. Kevät tulossa ja kesä kauniiseen Puumalaan, Nyt tulee suunnitella miten saada lisää pysyvää väkeä Puumalaan ja enemmän matkailijoita jotka viipyvät ja viihtyvät tässä kauniissa paikassa.Mainostamiseen tulisi satsata enemmän..Itse pidän Puumalasta viihdyn siellä ja kesällä taas tullaan täältä Ausseista sinne,Kaunista kevättä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*