Koteihin tunkeutujasta pitää heti soittaa hätänumeroon

8.5.2016
Puumalassa liikkuu jälleen koteihin tunkeutuva varas. Mieshenkilö on liikkunut ainakin lauantaina omakoti- ja rivitalojen pihapiireissä ja mennyt lukitsemattomista ovista sisään asuntoihin. Tiettävästi mukaan on tarttunut ainakin yhdestä asunnosta lompakko.
Mies kyselee Taiston perään. Hän on myös kysynyt, missä vanhusten asuintaloja sijaitsee.
Rikoskomisario Jyrki Hänninen Imatran poliisista sanoo, että jos joku tunkeutuu kotiin, pitää asiasta ilmoittaa heti hätänumeroon 112.
Osa asukkaista oli eilen tehnyt ilmoituksen poliisille, mutta ainakin osalle oli vastattu, että asiaan pitää palata maanantaina. Myös hätäkeskus oli tiettävästi ohjeistanut, ettei tämän kaltaisia asioita pidä soittaa sinne. Rikoskomisario Hänninen on kuitenkin eri mieltä.
-Polkupyörävarkauksia ei tietenkään pidä ilmoittaa sinne, mutta jos joku tunkeutuu asuntoon, niin heti pitää soittaa hätänumeroon.

KUN asuntoon tunkeutuu luvatta, kyse on yleensä kotirauhan rikkomisesta. Tähän ei vaikuta se, ovatko ovet lukossa vai ei. Jos ovet ja ikkunat ovat lukossa, ja asuntoon mennään sisään, syntyy jo murto. Myös oma piha on kotirauhan suojaamaa aluetta.
-Ovet kannattaa pitää lukossa. Tässä on käytetty tilaisuutta hyväksi, sanoo rikoskomisario Jyrki Hänninen.
Poliisi pyytää ilmoittamaan kaikista havainnoista, joita asuntoihin tunkeutujasta on tehty. Puumala-lehti välitti poliisille puumalalaisten havaintoja, joita poliisilla ei ollut, lauantailta, mutta poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja suoraan. Asiassa voi ottaa yhteyttä tutkija Antti Nykäseen, 0295 436 937. Äitienpäivänä hän on töissä kello 17 saakka.
Poliisi tutkii kahta vastaavalla tekotavalla lauantaina tehtyä rikosta Ruokolahdelta.
Rikosilmoituksen voi tehdä myös netissä: www.poliisi.fi.
Mikkelin poliisiasemalle saa yhteyden maanantaina virka-aikaan: 0295 450 311.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*