Puumalassa syytä pohtia pakolaisasiaa tarkemmin

Puumalassa ei ole toistaiseksi otettu virallista kantaa pakolaisten vastaanottamiseen.
-Tätäkin asiaa olisi syytä pohtia tarkemmin ja miettiä asian plussia ja miinuksia, sanoo kunnanjohtaja Matias Hilden.
Hildenin ei henkilökohtaisesti näe mitään syytä, miksi Puumalaan ei voitaisi tarpeen niin vaatiessa perustaa vastaanottokeskus, mikäli tilat löytyvät.
Seurakunnassa tehdään töitä asenteiden muokkaamiseksi.
-Kaikki ovat veljiä ja sisaria keskenään, sanoo kirkkoherra Helena Castrén.

Lisää asiasta Puumala-lehdessä.

Share This:

2 Kommentit

  1. On sanomattakin selvää ettei ihmistä voi jättää siinä tilanteessa auttamatta kun vaihtoehtona on vaino, kuolema, kidutus yms. Olemme tilanteessa jonka kaltaista ei maailman historiassa ole ennen ollut. Pakolaisten määrä kasvaa koko ajan ja on nyt noin 60-65 miljoonaa henkilöä. Jotta mittakaava edes jotenkin selviäisi se tarkoittaa yli kymmenkertaisesti Suomen väkiluvun. Näiltä ihmisiltä on riistetty tavalla tai toisella mahdollisuus asua kodeissaan ja elää normaalia elämää. Meidän kaikkien velvollisuus on , kukin tavallaan olla mukana rakentamassa maailmaa joka on turvallinen paikka meille kaikille. Se että kiistelemme siitä otammeko pakolaisia pitäisi kääntää nopeasti siihen että paljonko otetaan ja kuinka nopeasti. Toki tilanne on uusi ja outo mutta on muistettava että meillä on asiat todella hyvin jos mietitään ihmistä jonka omaisuus mahtuu pieneen pussukkaan ja huomisesta ei ole mitään tietoa sekä samalla ajatuksia kalvaa huoli sukulaisista , perheenjäsenistä, ystävistä.

  2. Puumala paikkana on pakolaisten sijoitukseen epäsuotuisa työllistymismahdollisuuksien vuoksi. Riskinä on, että valtionosuuksien (3 vuotta?) jälkeen tulijat jäävät kunnan kokonaan maksettaviksi.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*