Puumala sai hennon lumipeitteen

25.11.2018
Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Puumala sai ohkaisen lumipeitteen. Sään yleisilme on valoisa, kun taivas on energisen kirkas, aurinko taas löytynyt ja valoa tuo lisää valkoiseen peittoon peittynyt maa.
Vielä eilen aamupäivästä Ilmatieteen laitos ei luvannut Etelä-Savoon eikä täsmällisesti Puumalaankaan lumipeitettä, vaikka saderintama eteni pohjoisimmasta Lapista Koillismaan ja Kainuun halki Pohjois-Karjalaan. Tosin pieni arvelu oli, että heikko lumisade saattaa yltää jopa eteläiseen Suomeen saakka. Ja niin kävi, monen toive toteutui, kun maa muuttui valoisammaksi.
Vaikka lunta ei ole juuri nimeksikään, niin valkoisen peiton voi olettaa myös pysyvän ainakin muutaman päivän. Sääennusteet lupaavat pientä pakkasta läpi vuorokauden ja lisäksi pientä lumisadetta myös maanantaille ja siitä eteenkinpäin.
Seuraavia juuri nollaan tai aivan niukasti nollan yläpuolelle nousevia lämpötiloja ennustetaan alkavan viikon torstaille ja joulukuun 3.-4. päivään.
Sateen todennäköisyydeksi Ilmatieteen laitos arvioi maanantaille 40-60 prosenttia ja tiistaillekin vielä 30-40 prosenttia.
Seuraavan reilun viikon aikana pakkaslukemat pysyvät tyypillisesti 1-3 miinusasteessa paitsi alkavan viikon tiistaina ja keskiviikkona luvataan kuuteenkin pakkasasteeseen tippuvia lukemia. Tulevalla viikolla tuuli puhaltaa 3-7 metrin sekuntivauhtia ja suhteellinen kosteus vaihtelee reilusta 60 prosentista yli 90:een.

Kari Kauppinen

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*