Puumala on parhaimpia imagon rakentajia

24.11.2018
Maakunta palkitsi tänä iltana maakunnan parhaita imagon rakentajia Mikkelin Teatteriravintola Ilossa. Esimerkillisinä maakunnan imagon rakentajina ja puolestapuhujina Etelä-Savon parhaat -palkinnon vuonna 2018 vastaanottivat Puumalan kunta, DeSavo ry ja hotelliyrittäjä Saimi Hoyer.

Palkintoraati toteaa, että Puumalan kunta kehittää esimerkillisesti alueen matkailua ja vapaa-ajan asumista.  Kehittämistyössä kunta on aktiivinen yhteistyökumppani alueen yhdistystoimijoiden ja yritysten kanssa. Kunta myös panostaa ja resursoi määrätietoisesti matkailuun ja näkee sen elinvoiman ja hyvinvoinnin lähteenä.

KONKREETTISET esimerkit kunnan tekemästä yhteistyöstä alueen yritys- ja yhdistyskentän kanssa ovat Puumalan saaristoreitti ja Norppapolku. Puumalassa on onnistuttu edistämään luontomatkailua ja liikuntaa yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Molemmat reitit ovat saaneet runsaasti kiitosta ja myönteistä julkisuutta myös maakunnan ulkopuolella esimerkiksi sosiaalisessa mediassa, blogikirjoituksissa ja aikakauslehdissä. Raati toteaa tämän olleen Puumalan, Etelä-Savon ja Saimaan matkailumainontaa parhaimmillaan.

Puumalassa myös uskotaan vahvasti luontomatkailuun ja panostetaan Saimaa GeoParkin kehittämiseen. Maakunnan strategiset kärjet metsä, vesi ja ruoka tarjotaan matkailijoille ja vapaa-ajanasukkaille muun muassa reitistöjen ja niihin kytkeytyvien palveluiden muodossa.

Palkinnon kävivät vastaanottamassa vs. kunnanjohtaja Niina Kuuva ja kunnan markkinointipäällikkö Tuula Vainikka.

MAAKUNNAN parhaat valittiin kahdeksatta kertaa. Palkinto annetaan vuosittain 1-3 yritykselle, yhteisölle tai henkilölle toiminnasta, joka kohentaa merkittävällä tavalla maakunnan yhteishenkeä, identiteettiä tai imagoa.

Tänä vuonna ehdotuksia perusteluineen tuli ennätyksellisen paljon, yhteensä 55 ehdotusta.

– Raadilla oli kova, mutta mukava työ tehdä päätöstä, sillä meillä oli runsaudenpulaa hyvistä ehdokkaista, toteaa palkintoraadin sihteeri Heli Gynther.

Palkintoraadin muodostavat Etelä-Savon ELY-keskuksen, Etelä-Savon Kauppakamarin, Etelä-Savon Yrittäjien, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun, Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Savon rahaston, Taiteen edistämiskeskuksen ja Etelä-Savon maakuntaliiton edustajat.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*