Vesi on iltakymmeneltä noin tunnin ajan poikki

15.11.2018

Puumalan Vesiosuuskunnan kirkonkylän alueella on katko juomaveden toimituksessa torstai-iltana kello 22 alkaen.

Katkoksen on arvioitu kestävän noin tunnin.

Syynä katkokseen on puhdasvesilinjan venttiilivaurio ja vaihto Niementien ja Mäkitien risteyksessä. Kyse on kulumisvauriosta, jossa tiivistelaatikossa on mutterivika todennäköisesti korroosion takia.

-Katkon jälkeen juomavesi saattaa olla ruskeahkoa ja pyydämme juoksuttamaan vettä, kunnes vesi on kirkasta, kertoo Vesiosuuskunnan hallituksen puheenjohtaja Jaakko Kuntonen.

Ruskea väri johtuu siitä, että verkostossa on rautaputkia, ja kun normaali veden virtaus on ensin keskeytynyt katkon takia ja sen jälkeen paineella sinne tulee uutta vettä, niin se irrottaa putkistosta materiaaleja.

Vesi ei ole vaarallista eikä kaikilla asiakkailla välttämättä ole värissäkään mitään muutoksia.

Kari Kauppinen

Share This:

2 Kommentit

  1. Viimeksi pari-kolme vuotta sitten oli vesi poikki. Katkon jälkeen meillä likaista vettä tuli noin viikon kaikesta juoksutuksesta huolimatta. Silloinkin oltiin Niementien varrella. Vessassa oli toimintahäiriötä likaveden tukkiessa huuhtelun venttiiliä. Sitä piti puhdistaa useita kertoja. Hämmästytti, miten mokoma likavesihäiriö haittasi meitä eri tavalla kuin muita.

  2. Onko vesiosuuskunnalla suunnitelma, kuka ja millä tavoin tiedottaa katkoksista asiakkaille? Kuinka tiedotus tällä kertaa toimi, kuinka moni sai etukäteen tiedon ja millä tavoin? Katkaisu oli facebookpäivityksen mukaan tiedossa jo iltapäivällä. Onko Facebook riittävä tiedotuskanava? Toivoisin, että vesiosuuskunta paneutuu tiedottamiseen vastaisuudessa paremmin.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*