Heijastin takaa näkyvyyden, Puumala-lehti tarjoaa ilmaisen heijastimen

Puumala-lehden kuusesta voit hakea ilmaisen heijastimen.

1.10.2018
Tänään maanantaina vietetään heijastinpäivää. Liikenneturva kampanjoi aktiivisesti heijastimen käytön puolesta.
Oman heijastimesi voit käydä hakemassa Puumala-lehden pihapiiriin istutetusta kuusesta. Voit ottaa heijastimen itsellesi ilmaiseksi.
Voit myös tuoda puuhun heijastimia, mutta niiden tulisi olla mielellään käyttämättömiä, vähintäänkin ehjiä ja naarmuuntumattomia.

NÄKYMINEN antaa suojaa liikenteessä. Liikenneturva kertoo, että kaikista jalankulkijoiden kuolemantapauksista lähes puolet tapahtuu pimeällä tai hämärässä.
Vuonna 2011 liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunnat tutkivat kaksikymmentä pimeällä tai hämärässä tapahtunutta jalankulkijoiden kuolemantapausta. Näistä 75 prosentissa tapauksista (14 kappaletta) ei jalankulkija käyttänyt heijastinta. Heijastinta käyttämällä kuusi olisi eri todennäköisyyksillä tapauksesta riippuen pelastunut kuolemalta.
Liikenneturva kertoo, että vuoden pimeimpänä ajankohtana loka-tammikuussa sattui 43 prosenttia jalankulkijoiden kaikista henkilövahingoista. Erityisesti suojateillä tapahtuneet henkilövahingot painottuivat näille kuukausille.

RIIPPUHEIJASTIN, jollaisia Puumala-lehden kuusessa olevat heijastimet ovat, kannattaa kiinnittää polven korkeudelle tien puoleiselle sivulle.
Liikenneturva ohjeistaa, että heijastimen pitää päästä heilumaan vapaasti ja näkyä sekä eteen, taakse että sivulle.
Myös stretch- tai jousiheijastin kiinnitetään tien puoleiselle sivulle ranteeseen tai kyynärvarteen.
Mitä useampia heijastimia käytetään, sen paremmin autoilija näkee pimeässä tai hämärässä kulkevan jalankulkijan tai muun liikkujan. Liikkuvat valopisteet näkyvät kauas ja kiinnittävät autoilijan huomion, että jotakin on edessä, jo siinä vaiheessa, kun liikkujasta ei muuta näe.
Molemmin puolin kiinnitetyt heijastimet auttavat autoilijaa hahmottamaan tiellä kulkijan myös leveyssuunnassa.

Kari Kauppinen

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*