Saimaa Geopark näkyy jo

Veikko Välilä (vas.) ja Paula Välilä sekä Heikki Rautvuori ja Martti Närhi olivat kiinnostuneita Saimaa Geoparkista. Heidän onnekseen pääopasteella sattui käymään kunnan markkinointipäällikkö Tuula Vainikka, joka osasi kertoa heille tarkemmin eri kohteista.

21.6.2018
Martti Närhi tutki viime lauantaina siltatornin juurelle ilmestynyttä opastaulua, jossa lukee suurilla kirjaimilla ”Löydä Saimaan kätketyt aarteet”. Hän ei ollut kuullut aiemmin Saimaa Geoparkista, joten opastaulun kartta herätti hänessä mielenkiinnon.
-Olen kiinnostunut geologiasta ja maantieteestä. En tiennyt tällaisista poikittaisista hiekkaharjuista. Kun loma alkaa, voisi niitä käydä ehkä katsomassa, hän suunnitteli.
Kolme vuotta valmistellulla Saimaa Geoparkilla pyritään siihen, että Saimaa pääsisi nimenä osaksi YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestö Unescon suojelemaa Global Geopark-verkostoa. Saimaa Geoparkin kunnissa on yhteensä 65 geokohdetta, joista 14 sijaitsee Puumalassa.

Luet geokohteista lisää tuoreesta Puumala-lehdestä.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*