Puumalan vesistöihin istutettiin viime viikolla 7 000 järvitaimenen poikasta

Etelä-Savon Kalatalouskeskuksen kalatalousneuvoja Harry Härkönen ohjaa kalaputkea tankkiautosta ja kertoo, että kalanpoikasten on oltava omaa Vuoksen vesistön kantaa.

7.6.2018

Aurinko paistaa ja Hätinvirran lossirannan kirkkaassa rantavedessä käy kova kuhina, kun 850 kappaletta kauniinväristä, kirjavakylkistä järvitaimenen poikasta päästetään irti. Järvitaimenen poikaset ovat kotoisin Sulkavan Kaartilankosken kalanviljelylaitokselta.
-Kun nämä istutetut järvitaimenen poikaset kaksi kesää lihovat järvessä ja syövät muikkuja, ne kasvavat 50-senttisiksi, joka on niiden alamitta, kertoo Etelä-Savon Kalatalouskeskuksen kalatalousneuvoja Harry Härkönen.

Luet seuraavasta lehdestä aiheesta lisää.

 

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*