Yhteishakulomakkeet täytetään ensi viikolla, yhdeksäsluokkalaiset päättävät jatko-opinnoistaan

Tomi Luukkonen (vas.), Sauli Rantalainen (oik.) ja Antti Asikainen (takana) opiskelevat lukiossa ja asuvat samassa kimppakämpässä.

1.3.2018
Valtakunnallinen yhteishaku toisen asteen koulutukseen alkoi pari viikkoa sitten. Puumalassa yhteishaku koskee kuuttatoista yhtenäiskoulun yhdeksännen luokan oppilasta. Oppilaat täyttävät sähköisen hakemuksensa heti hiihtoloman jälkeisellä viikolla.
Rehtori ja opinto-ohjaaja Anni Riikka Leskinen kertoo, että suurimmalla osalla oppilaista on jo selvillä, mistä he lähtevät opiskelupaikkaa hakemaan. Kiinnostaako nuoria enemmän lukio vai ammattikoulu ja mihin suuntaan Puumalasta yleensä lähdetään opiskelemaan? Se selviää tuoreimmasta lehdestä.
Luet myös kolmen opiskelijanuorukaisen mietteitä siitä, miltä kotoa pois muuttaminen tuntuu ja tuleeko vieraalla opiskelupaikkakunnnalla koti-ikävä.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*