Puumalaan haetaan lääkäriä korotetulla palkalla ja muilla eduilla

23.11.2017

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Essote hakee Puumalaan lääkäriä viideksi päiväksi viikossa paremmalla palkalla sekä mahdollisesti asumis- ja matkustamistuin.

Essoten hallitus kokoontui torstaina ja asiasta keskusteltiin kokouksen yhteydessä. Virallisella asialistalla lääkärirekrytointi ei ollut.

Rekrytointi-ilmoitus vakituisen lääkärin virasta julkaistaan mahdollisesti jo perjantaina.

Lääkärille luvataan maksaa kaksikymmentä prosenttia enemmän palkkaa kuin terveyskeskuslääkäri normaalisti ansaitsee, mikäli lääkäri valitsee Puumalan työpisteekseen.

Kunta on luvannut oman panoksensa rekrytointiin siten, että se auttaa asunnon järjestämisessä. Tarvittaessa kunta saattaa osallistua myös asumiskustannuksiin.

Mikäli lääkäri ei halua asua Puumalassa, kunta saattaa miettiä myös lääkärin matkakustannusten kompensoimista.

-Laaja yhteinen mielipide kuitenkin on, että Puumalaan tarvitaan lääkäri viideksi päiväksi viikossa, sanoo vs. kunnanjohtaja Niina Kuuva.

Essotea kirittää lääkärin palkkaamisessa myös se, että asiakkailla on paineita mennä päivystykseen Mikkeliin kiireettömissäkin tapauksissa, jos omalle lääkärille ei saa aikaa kohtuullisen nopeasti.

Varmaa lääkärin saaminen uusillakaan ehdoilla ei ole. Yksityinen sektori saattaa helpostikin tarjota paremmat edut.

Mikäli lääkäri saadaan, todennäköisesti tämä on Puumalassa viisi päivää viikossa viimeistään helmikuun alusta.

Tällä hetkellä lääkärit ovat Puumalassa kolmena päivänä viikossa.

Kari Kauppinen

Share This:

2 Kommentit

  1. Kannatan ! Rahaa menee turhiinkin asioihin.Lääkäri on Puumalan tärkein asia tällä hetkellä !!!!!

  2. Meillähän oli vielä viime keväänä pätevä lääkäri, joka tykkäsi olla täällä. Miksi hänet “päästettiin” pois vaikka hän olisi halunnut edelleen jatkaa? -No, tämä on tietysti turhaa rypistelyä. Toivotaan, että haku nyt onnistuu!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*