Puumala alentaa veroäyriä

10.10.2016

Puumalan kunta alentanee veroäyriään 0,5 prosenttiyksiköllä ensi vuoden alusta. Asiasta keskusteltiin maanantaina valtuutetuille järjestetyssä seminaarissa, jossa käytiin läpi ensi vuoden talousarviota.

Veroprosentti tulee ensi vuonna olemaan 20.

Rahassa kunta menettää 150 000 euroa.

Veroprosentti päätetään normaaliin tapaan valtuuston kokouksessa marraskuussa. Se on maanantaina 14.11. kello 18.

Kunnanjohtaja Matias Hilden vahvistaa, että veroäyrin alentaminen tulee olemaan hänen esityksensä ja ensi vuoden talousarvio laaditaan sen mukaan.

Maanantain seminaarissa ei kuulunut vastustavia kannanottoja, joten esitys mennee kirkkaasti, ellei yksimielisesti, läpi.

Veroprosentin alentaminen on harvinaista. Tälle vuodelle prosenttia alensi kolme kuntaa, jotka olivat Kitee, Luoto ja Luhanka. Sitä ennen prosenttia alennettiin neljässä kunnassa vuodeksi 2013. Vuodesta 2001 alkaen maksimissaan kuusi kuntaa on alentanut veroprosenttia yhden vuoden aikana.

Kuntaliiton pääekonomisti Minna Punakallio hämmästyy positiivisesti ja pitää Puumalan liikettä mielenkiintoisena. Hän sanoo, että tyypillisesti veroprosenttia laskevat kunnat löytyvät Ahvenanmaalta, jossa verojärjestelmä on erityyppinen.

Share This:

Ei kommentteja, oletko sinä ensimmäinen?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.


*